Laatste loodjes

203

Nadat we SP en PvdA gisteravond overvleugelden bij Rotterdam CS, zijn we vanochtend in de minderheid met onze foldertjes. Bij de drukste uitgang van het station staat bovendien een stembureau, zodat we daar geen campagne mogen voeren.

Bij dat stembureau ga ik om half tien, als de reizigersstroom is opgedroogd, zelf stemmen. Dan moet je natuurlijk eerst je GroenLinks button afdoen, maar de voorzitter van het stembureau knijpt een oogje dicht. Sterker nog, hij reikt in zijn binnenzak en stopt me een EenNL-speldje toe. Grapje van heren onder elkaar, zullen we maar zeggen.

Nu eventjes wat opwarmen, vanmiddag weer de straat op. “Weet u al wat u gaat stemmen? Neemt u nog een folder van GroenLinks mee. Astublieft. Weet u al wat u gaat stemmen?” Vanavond de schorre keel smeren met partijgenoten in café Santekraam.