On the road (2)

197

“Is de baas er al?” roept kamerlid Ineke van Gent wanneer we Nijmegen naderen. Gelukkig, vlakbij de bestemming rijden we een zijstraat in, waar Femke een werkbezoek aflegt bij een lagere school, waar voor de gelegenheid een geïmproviseerde GroenLinks poster is opgehangen. Er hangen ook journalisten rond die aandacht willen.

Tijd dus voor een pauze. Naast Femke voegen ook voorlichter Tom van der Lee en chauffeur annex kamerlid Nevin Özutok zich bij het busgezelschap. Als Femke snel nog even een radio-interview gegeven heeft, rijden we naar de Radboud Universiteit. Grappig om te merken hoe de sfeer in de bus door haar komst nog wat omhoog geschroefd wordt.

We hebben geen toestemming om op de campus campagne te voeren, dus we houden het op een bliksemactie. Alhoewel, Sara Kroos loopt onze komst al een kwartier lang rond te toeteren, dus helemaal onaangekondigd verschijnen we niet. Honderden studenten staan al te wachten. Femke houdt een stump speach, beantwoordt een paar vragen en verder gaan we, naar het centrum van Nijmegen.