En wie zagen wij allemaal?

244

Tout politiek Rotterdam was er natuurlijk, gisteren bij de nieuwjaarsborrel op het stadhuis. Wethouder Lucas Bolsius en eega toonden hun boreling Pelle, vlak voor kerst ter wereld gekomen. Piet Boekhoud, de architect van het college, stond strategisch bij de ingang. Hogeschool Codarts was met een forse delegatie aanwezig – kennelijk nog wat te regelen, denk je dan toch onwillekeurig.

Burgemeester Ivo Opstelten hield een toespraak waarin milieu zo’n beetje het meest voorkomende woord was. Participatie, dat zei hij ook heel vaak. En hij had nog een nieuwtje: de Holland Amerika Lijn komt terug naar Rotterdam.

Enfin, het bier vloeide rijkelijk, de laatste restjes oliebollen en appelflappen vonden hun bestemming, terwijl de raadsleden hun messen alweer voorzichtig wetten.