Hier distantieer ik mij dus van

255

Lijst Wilders (die heet tegenwoordig geloof ik anders) heeft steun gezocht op extreem-rechtse websites, heeft de NRC geconstateerd. Maar liefst 34 bekende extremisten zetten hun handtekening om de blonde god uit Venlo over de drempel van de kiesraad te helpen. Citaatje:

“Opmerkelijk is de acceptatie door de Partij voor de Vrijheid van de steun van twee wegens doodsbedreigingen veroordeelde extremisten. Dat gebeurde terwijl Geert Wilders beveiliging had gekregen omdat hij met de dood werd bedreigd.”

Wilders distantieert zich uiteraard van deze suggestie. Dat doet men in die kringen graag, zich distantiëren. Ik zou haast zeggen: men distantieert zich een ongeluk. Benieuwd wie zich nu weer allemaal van Wilders gaan distantiëren, bijvoorbeeld in zijn eigen fractie.