Fijn dat jullie dit voor ons willen doen, hoor

393

Wat doe je wanneer je als partijraadslid je mail al een poosje niet hebt kunnen lezen en te laat binnenkomt bij de aftrapbijeenkomst van de commissie Project 2008? Ik zou bedremmeld achterin plaatsnemen en vooral goed luisteren, maar gisteravond vond iemand dat je dan ook enigszins verontwaardigd mag roepen dat jou niet duidelijk is wat het kader van de bijeenkomst is. Om daarna weer de zaal uit te lopen, nog even terug te komen om op te merken dat de discussie moeilijk te volgen valt, en dan vervroegd weg te gaan.

Partijvoorzitter Henk Nijhof hield het hoofd koel onder de beschuldiging dat er te weinig mensen ‘uit de afdelingen’ in de commissie zaten (zelf jarenlang wethouder te Hengelo geweest, maar dat telt kennelijk niet). Commissievoorzitter Bram van Ojik koos iets meer te confrontatie, toen het voorstel gelanceerd werd dat de politici in de commissie zich niet met het proces zouden mogen bemoeien.

Nog nahappend van de koude douche van wantrouwen waaraan we waren blootgesteld, kropen we vervolgens als commissie bij elkaar in een achterkamertje aan de Oude Gracht om de toekomst van de partij te bedisselen. Dat leverde meteen een koen besluit op: over twee weken praten we verder.