Statenfractie pleit voor disloyaliteit

429

Het congres van GroenLinks is een ontzettend domme applausmachine die niet weet hoe je een lijst samenstelt. Gelukkig is daar de statenfractie Zuid-Holland die een mindervalide vrouw van de lijst duwt ten gunste van een man van in de vijftig. Pfoeeeh, op het nippertje is het toch nog goed gekomen.

Een waarschuwing aan de partijtop, noemt fractievoorzitter Oscar Dijkhof dat. En wat moeten we daar dan van leren? Als je het niet eens bent met de manier waarop een congresbesluit tot stand komt, mag je dat negeren? Betekent dit ook dat de Tweede Kamerfractie het verkiezingsprogramma bij het oud papier mag flikkeren?

Het zou de Zuid-Hollande statenfractie sieren wanneer ze zich niet verschool achter dit nepargument, dat bovendien minachting voor het congres uitdrukt, en gewoon eerlijk zei Jan Laurier liever op het pluche te zien dan iemand anders.