Scharrelvlees mag ook al niet

468

Nou ja, die hertjes stonden gewoon in de weg in Overschie – woningbouw, je weet wel – dus toen er na wat rondneuzen geen plek voor ze was (er was een veldje dichtbij de snelweg, maar de luchtkwaliteit was er onvoldoende voor Bambi), besloot de deelgemeente ze af te knallen.

En wat denk je? Inderdaad: gedoe. Partij voor de Dieren boos, GroenLinks boos, halve bevolkingsopstand. Mensen bellen om geld in de pot te doen voor een reddingsactie. De gemeente Spijkenisse werpt zich op als reddende engel. De PvdD maakt zich nu al zorgen over de stress die het transport gaat veroorzaken.

Terwijl ik denk: waarom zou je ze niet opeten? Het is diervriendelijker vlees dan wat veel van de boze wijkbewoners vanavond op tafel zetten. Sterker nog, keuriger scharrelvlees kan ik me nauwelijks voorstellen. Of is het leven van een hertje soms meer waard dan van een varken?

Waarom is het erg om een paar eenvoudig fokbare damherten op het menu te zetten? Kom maar op, beste vegetarische partijvrienden, het reactieveld staat open.