SP flikt het weer

589

Wat valt u op aan onderstaande foto (van Martijn Beekman, gejat uit de Volkskrant van hedenochtend), gemaakt bij de wake voor Abdullah al Mansouri? Ja, dat Mariko Peters er zo’n beetje zij aan zij staat met Geert Wilders. En die prachtige beveiligingsman rechts, die poseert alsof hij op een filmposter moet.

Knipsel Volkskrant

Maar mij vallen vooral die twee mensen in het midden van het rijtje politici op, de plek waar ze het meeste kans maken op de foto te komen. Het zijn Harry van Bommel en Krista van Velzen. Zij hebben zelfs de moeite genomen een plakkaat te maken, alleen voor zichzelf, niet voor anderen.

Het grootste en kleurigste lettertype, dus naar je mag aannemen hun belangrijkste boodschap, is weggelegd voor het woord ‘SP’. Harry en Krista staan hier in de eerste plaats om hun partij in de picture te plaatsen. Al Mansouri is een handige bijkomstigheid.

En het is effectief, kijk maar naar onderstaand screenshot van de Volkskrant site:

Knipsel Volkskrantsite

Mariko Peters valt buiten beeld en de SP wordt genoemd als organisator, terwijl het een gezamenlijke actie van GroenLinks en SP was. Althans, dat zegt GL. De SP noemt alleen zichzelf als organisator. De SP was een dag eerder met het persbericht, dus ik gun ze het initiatief. Maar helemaal lekker zit het me niet.