Het dubbele aan Ayaan

720

Dit keer was ze in Frankrijk, Ayaan Hirsi Ali, om een prijs in ontvangst te nemen en wat te glunderen bij de mestkar die de Franse aplomb-machine over Nederland uitreed, omdat ze van haar eigen land geen beveiliging buiten de grenzen krijgt. D66 en GroenLinks (en, all hail, Leefbaar Rotterdam) zijn de enige partijen die het voor haar opnemen.

Ik moet eerlijk bekennen er nog steeds een dubbel gevoel bij te hebben. Ze zal best beveiliging nodig hebben, maar eigenlijk vind ik dat een zaak van het land waar ze zich op dat moment bevindt. Als de VS haar niet willen beveiligen op hun grondgebied, vind ik in eerste instantie dat Ayaan zich moet afvragen of ze daar dan wel wil wonen.

Het is niet vanzelfsprekend dat de Nederlandse overheid voortdurend met een peloton marechaussees achter haar aan moet hollen als ze een bezoekje wil brengen aan Washington, Parijs of (mocht ze daar ineens ontzettende behoefte aan hebben) Istanbul. Als je dat toch wilt, kun je beter beklagenswaardig overkomen dan arrogant. Met haar optreden in Parijs heeft ze, vrees ik, haar kansen verspeeld om alsnog meer Nederlandse beveiliging te krijgen.