Rotterdamwet doet ut niet

710

Aggut, hij werkt toch niet echt, de Rotterdamwet, beter bekend als ‘het hek om de stad’ waar Leefbaar Rotterdam om riep en de Tweede Kamer na wat soebatten voor door de bocht ging. Het AD/RD weet te melden dat de effecten minimaal zijn.

De bedoeling was wijken te verbeteren door mensen met een laag inkomen (allemaal gajes, dat weet iedereen) eruit te weren. Maar nu blijkt dat er genoeg sluipweggetjes zijn en bovenal een enorm arsenaal Polen dat kort genoeg blijft om geen woonvergunning nodig te hebben. Die slechte huizen waar mensen met betere inkomens niet willen wonen, komen heus wel vol. De wijken gaan wel vooruit, maar dat kan ook aan de economische opleving liggen. Overigens klagen de randgemeenten wel dat het gajes nu bij hen komt wonen.

Wat zeg je dan als GroenLinks? Zie je wel, zie je wel, zie je wel, nana nanana, etc.