Bijlmer shuffle

779

Tsja, het had dus weinig gescheeld of GroenLinks had de affaire met het illegale café in de Bijlmer aan z’n broek gehad. Ernest Owusu-Sekyere, in z’n eentje goed voor een dikke zetel, zat tijdens de vorige periode namelijk voor GL in de raad, tot de partij zijn eigen bestuurder Ronald Neslo aan de dijk zette en Owusu-Sekyere het daar niet mee eens was. Het was daar op vele fronten een zootje.

Wat ik mij afvroeg: hoe haalt de PvdA het in haar hoofd om iemand met zoveel vlekjes in de fractie te halen, behalve om stemmen te trekken? Oke, de partij heeft nu de absolute meerderheid in de raad, maar de fall-out brengt de partij landelijk schade toe. Ik beken dat ook bij mij foutief gekleurde vooroordelen over de Bijlmer begonnen op te spelen.

Gelukkig hoeft dat niet. Veel vingers wijzen namelijk naar een ander cliché, de oude PvdA-rot. Harry Verzijl heet-ie, voormalig onderwijzer en 35 jaar in het bezit van partijkaart. De touwtjes zijn van hem.