Museumbraderie

742

Terwijl mijn vriendjes van Geen Commentaar in het omkatcafé de nieuwe vormgeving zaten te vieren, liep ik door de Rotterdamse binnestad, om precies te zijn door de Witte de Withstraat, omdat het Museumnacht was.

Vroeger kocht ik daar nog wel eens een kaartje voor, maar eigenlijk is dat niet nodig. De musea kun je toch beter overdag zien en het leven begint zich langzaam te verplaatsen van de musea naar andere locaties. Kloppend hart van deze editie was de Remonstrantse Kerk, tot vier uur ‘s ochtends een stampende dansvloer dankzij Hotcake en Hotcake.

Anders gezegd, de Museumnacht draait steeds minder om kunst en steeds meer om uitgaan. Daar is niks mis mee, natuurlijk. Het geeft wel aan de kunst meer en meer als een consumptiegoed gezien wordt dat naadloos in vermaak overgaat. Daarmee zou bij het maken van beleid best wel wat meer rekening gehouden mogen worden.