Alsnog een burgervaderreferendum

928

Het AD/RD is zo’n krant die graag ‘burgervader’ zegt als ze ‘burgemeester’ bedoelt. Afgelopen zaterdag lanceerde de krant zijn eigen referendum voor eerste burger van Rotterdam. Leuke gimmick, maar niet meer dan dat, want de gemeenteraad heeft een vertrouwenscommissie op pad gestuurd die de lippen stijf op elkaar houdt.

Het wordt een CDA’er, dat is wel duidelijk. Maar wie? De krant opperde onlangs nog voormalig mkb-voorzitter Hans de Boer. Een naam die ik al een poosje niet gehoord heb, maar die bovenaan mijn lijstje zou staan is Yvonne van Rooy. Toegegeven, ik heb haar maar één keer gesproken (jaren geleden), maar toen kwam ze op mij als zakelijk, zelfbewust maar vrij van kapsones over. Dat kan Rotterdam wel gebruiken.

Van Rooy werd twee jaar geleden al genoemd voor een belangrijke burgemeesterspost, nadat die van Tilburg aan haar neus voorbij was gegaan. Rotterdammers zullen wel bezwaar maken dat ze uit het zuiden des lands komt, waar haar in Rotterdam geboren vader diverse burgemeestersposten vervulde. Maar van mij mag ze op het lijstje dat de krant aan haar lezers gaat voorleggen.