‘Tof Thissen is te goed voor het parlement’

1153

Binnenlands Bestuur heeft deze week een lang, bijkans lyrisch profiel van Tof Thissen, die binnenkort afscheid neemt als voorzitter van Divosa, de club van directeuren van sociale diensten. Voor degenen die stilletjes hopen dat hij Femke Halsema, die aan haar laatste termijn bezig is, als partijleider zal opvolgen, heeft de Rotterdamse directeur Mart Toet een waarschuwing: het kamerlidmaatschap is te weinig uitdagend voor Tof.

Toet: “Dat zou hij prima kunnen, maar ik denk dat hij daarin niet de drive vindt die hij nodig heeft. Hij kan heel goed bestuurders motiveren, maar wat hem helemaal niet boeit is kilo’s wetsontwerpen doorlezen. Ik zie hem eerder als stadsbestuurder of bij een ROC. Het is zijn ambitie om iets te doen dat maatschappelijk effect heeft. Nu wil ik niet min doen over het Kamerlidmaatschap, maar er zijn functies waar de maatschappelijke ambitie nog wat hoger ligt.”