SP Schiedam stapt uit de SP

1197

Eigenlijk had Yorick Haan ook niet het profiel van een typische SP’er, zo werd mij uit het Schiedamse toegefluisterd. Teveel een pragmaticus, met bovendien een minstens zo groen als rood profiel. De wethouder staat bekend als iemand die kudo’s verdient met zijn bestuurswerk. Daardoor kwam hij niet meer toe aan het verspreiden van foldertjes, hetgeen zoals bekend de core business van de SP is. Het politbureau sprak hem erop aan: terug de oppositie in en actievoeren!

En dus is Haan uit de SP gestapt. Met vier van de vijf Schiedamse SP-raadsleden. En de helft van het afdelingsbestuur. Ze gaan als zelfstandige fractie verder. Benieuwd hoe dat gaat lopen, met name naar de raadsverkiezingen toe. DE PVV haalde bijna dertig procent van de stemmen bij de euroverkiezingen.

PS: Ook in dit weekend een verrassende ontknoping van het CDA-drama in Rotterdam. Wethouder Leonard Geluk pakt in een rustig tempo zijn biezen.