GroenLinks Rotterdam: lijst en programma

1311

De algemene ledenvergadering van GroenLinks Rotterdam was in een buitengewoon milde bui gisteren, bij het samenstellen van de lijsten voor de (deel)raadsverkiezingen en het bijbehorende programma. Alle kandidaten werden gekozen op de door de commissie aanbevolen plek. Sterker nog, ook op een na alle door de commissie afgewezen kandidaten kregen een plek.

Het resultaat is dat GroenLinks toch meedoet in het Centrum en Charlois, waar de commissie vond dat er geen evenwichtige teams samen te stellen vielen uit de beschikbare kandidaten. De lijsten zijn een keurige mix van ervaren en nieuwe krachten. Allicht de opvallendste kandidaat is Colette van Hemmen, die tot voor kort in de deelraad van Overschie zat voor Leefbaar Rotterdam.

Voor het vaststellen van het verkiezingsprogramma had de ledenvergadering maar een uur nodig, inclusief de behandeling van alle amendementen. Een daarvan mag met stip het opvallendst heten: GroenLinks laat het jarenlange standpunt varen dat vliegveld Zestienhoven dicht moet. Dit op initiatief van de twee meest betrokken deelgemeenten, waar GroenLinks bestuurders ervaren dat het standpunt een sta-in-de-weg is om serieus genomen te worden bij het vinden van pragmatische oplossingen voor de concrete problemen die het vliegveld oplevert.