Ook Feijenoordse PvdA’ers negeren advies

Terwijl alle ogen gericht waren op Amsterdam Nieuw West, ging het bij de PvdA in Feijenoord ook mis – althans uit het oogpunt van het partij-establishment. Bij de PvdA zelf geen onvertogen woord, dus dan maar een linkje naar Leefbaar Rotterdam, waar het leedvermaak niet van de lucht is.

Nu is het gevaarlijk te oordelen naar aanleiding van een krantenberichtje, maar het lijkt erop dat bestuurder René Kronenberg al zijn Turkse vriendjes opgetrommeld heeft om de lokale dinosaurus Johan Henderson te wippen. Het zal geen fraaie boel geweest, zijn maar het eindresultaat lijkt niet op een etnische coup. Er staan inderdaad veel Turken op de lijst. Maar er wonen ook heel veel Turken in Feijenoord.

Toen ik toch bij LR op de site zat, heb ik meteen even gekeken wat Roerganger Ronald ervan vond. Hij heeft er maar liefst twee stukjes over. In het ene noemt hij de gebeurtenissen ‘een farce’ en ook in het andere spreekt hij afkeurende woorden uit: “Als een bepaalde groep domineert, gaat zij uitmaken wie er de baas wordt. Alle vooroordelen worden uit de kast gehaald en het eigen volk heerst.” Zelden zo’n fraai multiculti-pleidooi bij LR gelezen – het ontroert me nog steeds.