Kaya vs Mosch

343

Stevige aanvaring vanmiddag in de commissie tussen wethouder Orhan Kaya (GroenLinks) en raadslid Dries Mosch (Leefbaar Rotterdam). Onderwerp was – hoe kan het ook anders – Nighttown. Dat podium blijft voorlopig dicht en stichting LAN, die de programmering verzorgde, presenteert over twee weken een plan voor programmering elders in de stad.

Mosch, die zich in dit dossier heeft vastgebeten en ervan overtuigd is dat subsidies van LAN via de failliete horeca-bv van Nighttown zijn weggesluisd, wilde van Kaya weten of dat elders soms Off Corso kon zijn. Dit podium heeft dezelfde uitbater als Nighttown en Kaya zou beloofd hebben met hem niet meer in zee te gaan.

Kaya probeerde er nog even omheen te draaien, maar de vraag was zo helder dat hij alleen maar ja of nee kon zeggen. Het hoge woord: ja, het is mogelijk dat LAN in Off Corso gaat programmeren. Waarop Mosch tevreden in zijn stoel terugzakte: alles blijft bij het oude, fluisterde hij tegen zijn partijgenoot Ronald Buijt.