Het jaar van de aardappel

754

Allicht is het nog niet tot iedereen doorgedrongen, maar 2008 is door de FAO uitgeroepen tot het internationale jaar van de aardappel. Een mooie aanleiding om op de zondagmiddag een vegetarisch recept voor twee personen te geven.

Neem een blok tahoe en snijd het in plakken ongeveer zo groot als 300 gram voorgekookte aardappel in schijfjes. Doe een forse eetlepel pindakaas, enkele theelepels sambal naar smaak, een fikse scheut ketjap manis, drie theelepels laos, evenzoveel ketoembar en een eetlepel geraspte kokos in een kom en roer het geheel onder toevoeging van kokend water tot een gladde marinade. Eventueel kan er ook een blikje tomatenpuree bij om wat meer volume aan de saus te geven, maar dan is meer laos en ketoembar nodig om de tomatensmaak te neutraliseren.

Doe tahoe en aardappel in een bak en voeg daaraan de marinade toe. Enkele uren laten staan. Kook twee porties boontjes, roer die door het aardappel-tahoemengsel en wok het geheel in vijf minuten af.