Nieuw seizoen, nieuwe skin

926

Met frisse moed ga ik vandaag weer aan de slag, na de jaarlijkse zomerstop. Voor de gelegenheid heb ik de site een nieuw likje verf gegeven, met een beeld van de baai van Ha Long in Vietnam. De fotosectie geeft meer plaatjes van Ha Long, een van de visuele hoogtepunten van de afgelopen twee maanden.

Vastgelopen in de modder in Laos

Het avontuurlijke hoogtepunt was de pas geopende en ongedocumenteerde noordelijke grensovergang tussen Vietnam en Laos. Ik besloot het erop te wagen en vond aan de overkant een boerendorpje zonder enige faciliteiten of engelssprekenden, maar wel met heel veel modder.

Een geïmproviseerde tocht van een volle dag bracht me weer in de volgens reisgidsen bewoonde wereld, langs dorpjes zonder elektriciteit (maar met mobiel bereik), riviertjes zonder bruggen en vooral heel veel modder. Op de foto rechts staat mijn ‘bus’, die moet wachten tot de tegenligger uitgegraven is. Het volledige verhaal heb ik op Lonely Planet gezet.