The Accountant: hap slik weg thriller

In The Accountant speelt Ben Affleck een autist die zich heel goed kan focussen. Daardoor kan hij met evenveel gemak vijftien jaar boekhouding van een groot bedrijf doornemen als een gebouw vol gangsters uitmoorden. Ik wou dat er meer te vertellen viel over het plot van de film, maar dat is het eigenlijk. Er is iets met een malicieus roboticabedrijf en een nerdinnetje, maar die zijn er alleen zodat de killer accountant zijn kunsten kan vertonen.

Twee uur lang houdt The Accountant de spanning erin, mede dankzij Ben Affleck, wiens vlakke spel hier nu eens helemaal op zijn plek is. J.K. Simmons is altijd geweldig, in dit geval als sullige politieman. Eenmaal op de stoep van de bioscoop voel je je licht bekocht, omdat het scenario veel meer belooft dan het waarmaakt. Ook binnen de onwaarschijnlijke context is er veel dat niet klopt. Maar in de tussentijd heb je je uitstekend vermaakt.