Fijn statement voor de Volkskrant

Als vervolg op “het blogje” (dank, dank voor al uw clicks en shares) vroeg de Volkskrant me om het op video te herhalen. Kort, uiteraard, maar niet met minder plezier. Hier:

Het filmpje maakt onderdeel uit van een special over identiteit, op de site en in de papieren krant.

Transcriptie (voor de edit, na een paar takes)

Ik ben christen-anarchist. Maar omdat niemand dat snapt, zeg ik dat ik bij de linkse kerk hoor. De elite die het allemaal gedaan heeft.

Nederland is een van de meest welvarende landen ter wereld, wat de rupsjes nooitgenoeg er ook van denken. Als wij elite het allemaal gedaan hebben, dan ook dat.

Ik voel geen behoefte me daarvoor te excuseren. Ik hoef geen sorry te zeggen voor de opleiding die ik genoten heb. Voor het werk dat ik doe. Voor de krant die ik lees. Voor de mensen die ik een plek in deze wereld gun. Een plek in dit land. Een plek in mijn land.

Hoor ik bij de vermaledijde elite? Ben ik arrogant? Mij best. Ik laat me door niemand de wet voorschrijven. Dit land wordt gebouwd door degenen die iets doen, niet degenen die iets te klagen hebben. Ik ben een van de doeners.