Microcolumn: Uitsluiten met Geert en Jesse

Stel nou, hè, stel dat Geert Wilders op 16 maart met tranen in de ogen erkent dat hij in zijn woordendrang te ver gegaan is en dat hij zijn welgemeende excuses aanbiedt aan de moslims van Nederland, en de Marokkanen in het bijzonder. Dat hij er oprecht spijt van heeft en hoopt op een vredig samenleven van alle Nederlanders. Zal Jesse Klaver dan een hart van steen houden en Geert blijven uitsluiten van deelname aan zijn kabinet?

Ik wil maar zeggen, Jesse kan nu wel grote woorden hebben dat hij nevernooitniet met Geert gaat regeren, maar als de omstandigheden wijzigen kan zelfs zijn eigen achterban erop aandringen dat hij water bij de wijn doet. Het is mies om Jesse daarom bij voorbaat alvast voor opportunistische leugenaar uit te maken. Maar we weten allemaal dat het spel pas na de verkiezingen echt op de wagen is. (sg)